Achter Amoferi schuilt ruim 40 jaar ervaring in de ICT.

In de tijd dat de eerste PC’s op de markt verschijnen, begint Amo zijn carrière als ondernemer in de automatisering. Gedurende een periode van 18 jaar levert hij gerichte programmatuur voor voorraad- en productieadministratie, aan handels- en productiebedrijven waarbij hij zijn analytische kwaliteiten en interesse in bedrijfsprocessen kan verenigen.

Na verkoop van zijn onderneming specialiseert hij zich in dienst van een gerenommeerd top-10 Consultancy bedrijf verder als Business Consultant en voert hij twaalf jaar lang veel projecten uit op het gebied van digitale informatievoorziening bij overheden en (multi)nationals.

In de zomer van 2011 gaat Amo -onder de bedrijfsnaam Amoferi- opnieuw als Zelfstandig Professional de markt op.

Amo kenmerkt zich door een nuchtere aanpak en een sterk analytisch vermogen. Hij behoudt steeds een heldere kijk op de realiteit. Hij is een sterke teamplayer die hoofd- en bijzaken goed gescheiden weet te houden en kan zijn adviezen helder en -waar nodig bondig- formuleren. Zijn ervaring in complexe bedrijfsprocessen en het analyseren ervan maken hem tot een specialist op Business Process Management-gebied. Als team- en projectleider is hij in staat de grote lijnen vast te houden en weet hij mensen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen om zo gezamenlijk de gestelde doelen te halen.

Vanaf 2013 werkt Amo als projectcoordinator bij Nederland Zoekt, start vervolgens een missionair initiatief Butterfly en richt in 2017 een lokale Present stichting op waar hij tot 2020 de rol van coordinator vervult. Tussendoor bouwt en onderhoud hij verschillende websites, ook voor non-profit organisaties.